UEFA en Super League blijven moddergooien

UEFA en Super League gaan door met moddergooien: 'Het monopolie is voorbij'

28 december 2023 om 13:58

Het was eventjes stil, maar de Super League en de UEFA zijn inmiddels weer druk bezig met het uitdelen van sneren aan elkaar. Beide partijen verwijten elkaar van alles. 

De UEFA heeft het Europees Hof van Justitie een brief gestuurd. De Engelse krant The Times heeft die brief gelezen en meldt dat de UEFA daarin een rectificatie eist van de persverklaring over de Super League. De Europese voetbalbond is immers van mening dat de verklaring op dit moment niet klopt. 

Die oproep leidt tot wat vermaak op de burelen van de Super League-organisatie. Het Spaanse AS citeert een anonieme bron. 'De UEFA luistert ook niet naar het Hof. De bond begrijpt niet dat zijn monopolie voorbij is, en dat het privileges heeft de geen plaats hebben in een vrij Europa. Het Hof heeft heel duidelijk gemaakt dat UEFA geen straffen meer uit kan delen voor het promoten van alternatieve competities. Nu blijven ze toch druk uitoefenen op clubs en verrassend genoeg ook op het Hof.' 

Aleksander Ceferin, de baas van UEFA, deelde vorige week al een flinke sneer uit. "We zullen hen niet proberen tegen te houden", zo zei hij vorige week tegen Sky Sports. "Dat hebben we hiervoor ook nooit gedaan. Ze kunnen verzinnen wat ze willen. Ik hoop dat ze hun fantastische competitie zo snel mogelijk opstarten. Met twee clubs. Ik hoop dat ze weten wat ze doen, al ben ik daar niet zeker van. Voetbal is niet te koop. Niets kan dat veranderen."