Dest geniet van vrijheid die Bosz hem geeft

Dest bloeit op door 'vrijheid' die Bosz hem geeft: 'Anders word je een robot'

28 december 2023 om 13:20
Laatste update: 28 december 2023 om 13:29

Sergiño Dest geniet van de vrijheid die Peter Bosz hem geeft. De vleugelverdediger van PSV, die een grote drang heeft om dit seizoen landskampioen te worden met de Eindhovenaren, heeft dat naar eigen zeggen nodig om te renderen. 

"Ik denk dat dat heel belangrijk is voor sommige spelers, met name ook voor mij", vertelt Dest aan De Telegraaf. "Als de coach je vrijheid geeft, is het gemakkelijker om creatief te zijn en je intuïtie te volgen dan als een coach je elke seconde een aanwijzing geeft hoe je het moet doen. Dan word je een soort robot en speel je niet zoals je wil spelen."

Tot nu toe werpt die vrijheid zijn vruchten af. Dest en PSV zijn bezig aan een ongekend sterk seizoen. De landstitel lijkt een logisch vervolg van de eerste seizoenshelft, waarin PSV elke competitiewedstrijd wist te winnen. "De drang om kampioen te worden is heel groot. Ik denk dat het zeker mogelijk is als je ziet hoe wij spelen. We hebben veel plezier op het veld, we houden elkaar week in week uit scherp. We draaien een fantastisch seizoen. We staan eerste en hebben nog geen punt verloren in de competitie, zijn door in de Champions League. Beter had ik het me niet kunnen wensen. Het is nu zaak om het vol te houden."

Trots op Almere City
Dest groeide op in Almere. Hij vindt het bijzonder dat 'zijn' stad nu vertegenwoordigd is in de Eredivisie. "Ik ben er trots op dat Almere nu in de Eredivisie voetbalt. Ik had nooit van mijn leven kunnen denken dat ik daar ooit als tegenstander naartoe zou gaan om een wedstrijd te spelen, zoals laatst met PSV. Ik vond het echt heel leuk om daar te spelen."