Gerbrands sloeg nieuwe baan in Eredivisie-top af

Gerbrands sloeg na PSV-vertrek nieuwe baan in Eredivisie-top af

27 december 2023 om 16:36

Toon Gerbrands kon na zijn vertrek bij PSV al snel weer aan de slag in het topvoetbal. De voormalig algemeen directeur van de Eindhovenaren hield de boot echter af.

Gerbrands vertrok in de zomer van 2022 uit het Philips Stadion, na een periode van acht jaar. Volgens het Eindhovens Dagblad onving de 66-jarige bestuurder al snel nieuwe aanbiedingen. Het gaat om twee grote buitenlandse clubs en meerdere aanbiedingen uit Nederland, waaronder de top van de Eredivisie.

"Het antwoord was nee, want ik wil niet meer in dienstverband in een gezagsverhouding werken", vertelt Gerbrands in de regionale krant. "Anderen zouden het misschien anders doen, maar trek ik een deur achter me dicht, dan blijft die dicht. Stel ik een einddatum, dan wijk ik er niet van af. Na twaalf jaar als directeur van AZ is na mijn vertrek ook nooit meer mijn mening te lezen geweest over het beleid in Alkmaar."

Gerbrands blikt in het ED terug op de periode na zijn PSV-vertrek. "Voor je gevoel staat ineens de hele boel stil. De verleiding is dan heel groot om meteen weer in het rad te springen en alles weer te laten draaien, maar ik heb bewust een tijdje aan de kant gestaan om uit te vinden wat ik echt leuk zou vinden", stelt hij. "Wat ik in ieder geval niet meer wilde, was in een afhankelijkheidsrelatie zitten en/of een fulltime baan aanpakken. Daar was ik al snel achter."

Gerbrands ging wel aan de slag als adviseur bij NAC Breda. Aan die periode komt naar verwachting spoedig een einde.