Eindelijk weer succesje voor Vitesse, tiental Almere wint maar net van amateurs

21 december 2023 om 21:55

Vitesse heeft een vreselijke eerste seizoenshelft achter de rug, maar heeft het kalenderjaar toch nog enigszins positief afgesloten. De Arnhemmers hebben sc Heerenveen namelijk uit de beker geknikkerd. Almere City heeft ondertussen ternauwernood van VV Katwijk gewonnen.

Vitesse - Heerenveen 1-0
Vitesse gaat als nummer achttien de winterstop in, waardoor tegen Heerenveen hoopte op een succesje. De ploeg van Edward Sturing wist in eigen huis goed tegenstand te bieden aan Heerenveen. Beide teams kregen kansen, wat een leuke en open wedstrijd opleverde. In de slotfase trok Vitesse uiteindelijk aan het langste eind: in de 86ste minuut werd Amine Boutrah het goudhaantje door de enige treffer van de wedstrijd te maken. Daardoor gaat Vitesse naar de achtste finale van de KNVB Beker, terwijl Heerenveen is uitgeschakeld.

VV Katwijk - Almere City 1-2
Op bezoek bij de amateurs van Katwijk had Almere City het niet makkelijk. De Eredivisionist kwam na een kwartier spelen zelfs op achterstand, terwijl Álvaro Peña niet veel later rood kreeg namens de bezoekers. Daardoor leek Katwijk bloed te ruiken, maar in de eerste helft wist Almere al orde op zaken te stellen. Daardoor ging Almere met 1-2 aan de leiding, maar Katwijk bleef lang in de wedstrijd. In de slotfase kreeg het zelfs nog goede kansen, maar die werden niet verzilverd. Almere City bekert daardoor door.