Clasie reageert op bekerontsnapping AZ

Clasie spreekt 'schande' van bekerontsnapping bij HHC: 'Vraag niet hoe'

20 december 2023 om 23:07
Laatste update: 20 december 2023 om 23:13

Jordy Clasie is totaal niet te spreken over het feit dat AZ woensdagavond ternauwernood is ontsnapt aan een bekerblamage tegen HHC Hardenberg. De aanvoerder van de Alkmaarders merkt dat het vertrouwen van het team na de nederlagen tegen Legia Warschau en PSV een deukje heeft gekregen. 

AZ had in de reguliere speeltijd al ontzettend veel moeite met HHC, maar dacht via Jens Odgaard toch te ontsnappen aan een verlenging. Die verlenging kwam er alsnog, omdat Joeri Church in de dying seconds nog de 2-2 maakte. Clasie had de twee keer vijftien minuten liever overgeslagen. "Ja, dat is logisch. Met alle respect natuurlijk, maar het is schandalig dat je hier nog een verlenging moet spelen", vertelt hij voor de camera bij ESPN

"De eerste tien/vijftien minuten moet je gewoon met 2-0 of met 3-0 voorstaan. Je weet tegen dit soort teams: als je de kansen niet maakt, dan ga je het alleen maar moeilijker en moeilijker krijgen. Dat roep je over jezelf af. We hebben niet met genoeg vertrouwen gespeeld. Dit mag never nooit gebeuren, dat je het nog moeilijk krijgt."

Waarom AZ het zó lastig had tegen HHC, weet Clasie niet precies. Wel merkt de aanvoerder op dat de Europese uitschakeling tegen Legia en de oorwassing van PSV voor een deuk in het vertrouwen heeft gezorgd. "Je ziet dat de laatste twee wedstrijden misschien best veel met ons hebben gedaan. Het is helaas wat het is. Natuurlijk wil je het beter eindigen. Je bent uiteindelijk door en dat was wel onze plicht, maar vraag niet hoe."