Gimenez 'liet zich gaan' tegen Roma

Gimenez 'liet zich gaan' tegen Roma: "Tuurlijk was het rood, het luchtte wel op"

20 december 2023 om 11:16

Santiago Gimenez neemt het binnenkort weer op tegen AS Roma, maar de Mexicaanse spits blikt niet altijd even graag terug op de vorige confrontatie met de Romeinen. De spits van Feyenoord pakte in april een rode kaart en geeft toe dat hij zichzelf liet gaan. 

Gimenez stelt in een groot interview met Voetbal International dat de kwartfinale in de Europa League hem enorm frustreerde. "Die verdedigers van Roma waren de hele wedstrijd al aan het provoceren, maar toen wij 1-1 maakten en zij dreigden te worden uitgeschakeld, hoorde je ze niet meer. Pas in de verlenging hadden ze weer praatjes", stelt Gimenez. "Het werd snel 2-1 en 3-1, uiteindelijk verloren we geflatteerd met 4-1. Go home, riepen die verdedigers, ga maar huilen. Ze lachten ons ook gewoon uit. Ik dacht bij mezelf: Oké, je gaat dan wel naar die halve finale, maar wel met een schop van mij als felicitatie."

De Mexicaan deelde een forse schop uit aan Gianluca Mancini en mocht in de slotfase met rood vertrekken. "Dom, frustratie. Ik wist natuurlijk meteen dat het rood was. Mijn temperament had de overhand gekregen. Ik liet me gaan. Het luchtte op, maar ’t was niet slim. Het gekke is dat ik toch wel genoot van die wedstrijd; een voetbaloorlog met alles erop en eraan. Hun trainer, José Mourinho, die de boel opzweepte, hun spelers en supporters die als gekken tekeergingen. Ik hou ervan, zo gaat dat ook altijd in De Kuip", besluit de spits.