Brands over bekertje op het veld tijdens PSV - Ajax

PSV-ad Brands plaatst vraagtekens achter bekertjesbeleid: 'Met alle respect...'

19 december 2023 om 14:10

Marcel Brands plaatst vraagtekens achter het huidige beleid omtrent bekertjes op het veld. De algemeen directeur van PSV haalt in de Rood Wit Podcast de thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen Ajax aan als voorbeeld. 

PSV ontving Ajax op 23 april van dit jaar. In de 60e minuut werd er een bekertje in de richting van Ajax-speler Steven Berghuis gegooid, waarna het duel stil kwam te liggen. "Vorig seizoen, die wedstrijd tegen Ajax, toen dat bekertje op het veld kwam. Met alle respect, het is niet goed, die man kwam de volgende dag ook netjes naar het stadion om zijn excuses aan te bieden, maar er zitten 35.000 mensen in dat stadion...", begint Brands. 

"Het is een wedstrijd die er om gaat, rivaliteit tussen Ajax en PSV", vervolgt de PSV-directeur, die vervolgens een vergelijking maakt. "Als wij morgen een evenement organiseren in de stad met 35.000 mensen, en er wordt één bekertje gegooid, dan wordt dat toch nergens benoemd?"

Brands wil dergelijk gedrag absoluut niet goedpraten, maar vraagt zich wel of de huidige regelgeving de juiste is. "Het is niet goed hè, ik moet opletten wat ik zeg. Maar ik bedoel: dan kan je heel makkelijk scoren over het voetbal. Kijk, als ze (supporters, red.) bij Lens uit de stoeltjes en andere dingen slopen, dan denk ik: waar is dat goed voor."