Opvallend: Stewart lijkt te hinten op 'Simons-achtige constructie' bij PSV

Stewart lijkt te hinten op 'Simons-achtige constructie' bij PSV: 'Een grote club'

19 december 2023 om 11:33
Laatste update: 19 december 2023 om 11:38

Als PSV besluit om Malik Tillman definitief te kopen van Bayern München, dan is het niet ondenkbaar dat er een speciale clausule wordt opgenomen in de overeenkomst. Daar hint directeur voetbalzaken Earnest Stewart op bij Rondo.

Bij Rondo liet Stewart al weten dat het 'in de lijn der verwachting' ligt dat PSV zijn koopoptie op Tillman gaat lichten. De middenvelder wordt nu gehuurd van Bayern München. Vervolgens krijgt Stewart de vraag of Tillman in dat geval helemaal van PSV is, of dat er sprake is van een 'Simons-achtige constructie'. "Wij hebben het nooit over wat er inhoudelijk in contracten staat. Maar het is een grote club, Bayern", antwoordt Stewart met een knipoogje.

Daarmee hint de directeur dus op een speciale clausule in een eventuele koopovereenkomst. Duidelijk is in ieder geval dat PSV om en nabij de vijftien miljoen euro zal moeten betalen, wil het Tillman na dit seizoen definitief overnemen. Door de moordende concurrentie op de 10-positie staat de Amerikaan niet altijd in de basis bij PSV, maar in de afgelopen weken maakt hij wel een goede indruk.