Derksen woest op witte zakdoekjes bij AZ

Derksen woedend op specifiek 'groepje fans' in Eredivisie: 'Dat is een schande'

19 december 2023 om 07:28
Laatste update: 19 december 2023 om 08:26

Johan Derksen kon geen goed woord opbrengen voor de fans van AZ die tegen PSV met witte zakdoekjes gingen zwaaien. Dat vertelt de analist in Vandaag Inside. Volgens Derksen doet Pascal Jansen het gewoon goed en is er geen enkele reden om hem eruit te gooien.

"Dat is een schande, want AZ heeft een fantastisch beleid", begint Derksen aan zijn woeste relaas richting de fans van AZ. "Die hebben de beste jeugdopleiding van Nederland. Die Jansen functioneert goed, want PSV heeft een veel grotere begroting. Maar AZ heeft een heel vervelend groepje onder de fans. Heel veel capuchonnetjes.Dat waren ook de jongens die tegen Aston Villa begonnen te vechten op de hoofdtribune."

Derksen denkt dat dit groepje ook met onrealistische eisen komt. "Die hebben dat gezien op tv dat dit dan in sommige stadions aan de hand is en die gaan dan met zo’n zakdoekje staan te wuiven. Ze moeten zich doodschamen, want die Jansen doet het perfect. Wat willen ze nou nog meer? AZ is een subtopper, moeten ze dan kampioen worden? Er is geen ploeg die van PSV kan winnen, waarom zou AZ dat dan wel moeten?"

Niet alleen Derksen, maar ook PSV-trainer Peter Bosz begreep niets van de zakdoekjes. "Ik vind het echt belachelijk dat de fans van AZ dit doen. Elk jaar je beste spelers verkopen en dan nog steeds zo voetballen. Pascal verdient het niet om zo bejegend te worden."