Stewart over opties tot koop Tillman en Dest

Stewart en PSV willen koopopties gaan lichten: 'Ligt in de lijn der verwachting'

18 december 2023 om 21:15
Laatste update: 18 december 2023 om 21:22

Het ligt 'in de lijn der verwachting' dat PSV de koopopties gaat lichten in de contracten van zowel Malik Tillman als Sergiño Dest. Dat maakte technisch directeur Earnest Stewart maandagavond bekend bij Rondo. 

Tillman wordt dit seizoen door PSV gehuurd van Bayern München. Het kost de Eindhovenaren naar verluidt 15 miljoen euro, wil het de Amerikaan, die langzaamaan steeds meer indruk maakt, definitief overnemen. Dest wordt gehuurd van FC Barcelona, en is eveneens bezig aan een indrukwekkend seizoen. "Tot op heden kunnen we zeggen dat het echt heel goed gaat met ons en met deze spelers", aldus Stewart bij Rondo. 

"De lijn der verwachting is dat we wellicht daar wat mee gaan doen", blikt de td alvast vooruit. Stewart wordt vervolgens gevraagd of de twee huurlingen zelf ook willen blijven. "Gelukkig wel. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Als club zijnde kan je vanalles willen, maar een speler is heel belangrijk daarin. Je gaat het er eerst met de speler en zijn management over hebben, dus het is een beetje voorbarig om dat hier aan tafel te roepen."

Tillman speelde tot dusver negentien wedstrijden voor PSV. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en vijf assists. Dest speelde eveneens negentien wedstrijden voor de Eindhovenaren. De vleugelverdediger maakte zondagavond tegen AZ zijn eerste PSV-treffer.