Valentijn Driessen begrijpt roep om vertrek Jansen

Roep om vertrek Jansen bij AZ: 'Dat is volledig terecht, tactische blunders'

18 december 2023 om 19:20
Laatste update: 18 december 2023 om 19:22

Valentijn Driessen vindt het 'volledig terecht' dat de supporters van AZ tijdens de wedstrijd tegen PSV (0-4) met witte zakdoekjes zwaaiden en zongen om het vertrek van trainer Pascal Jansen. 

"Ja, volledig terecht", begint Driessen in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Nu begint hij (Jansen, red.) gewoon weer verkeerd. Die wedstrijd begint en er staan drie mensen op een rij: Mihailovic, Clasie en Dantas. Dat zijn drie dwergen. En dan staat daar PSV tegenover met Veerman, Saibari en Til. In de aanval heb je dan nog Luuk de Jong en Bakayoko. AZ werd gewoon totaal overpowered. Het leek gewoon echt helemaal nergens op."

Nog voor rust greep Jansen in door Dani de Wit, Ibrahim Sadiq en Kenzo Goudmijn binnen het veld te brengen. Dat veranderde weinig aan het spelbeeld. "En dan kom je na een half uur met wissels, maar dan is het te laat", meent Driessen. "En het was in Polen ook al te laat."

"Op gegeven moment denk je ook van: heb je het nog wel in je vingers? Heb je de ploeg nog wel in de hand? En kan je nog goed inschatten wat je elftal nodig heeft tegen bepaalde tegenstanders. En dat bleek tegen PSV helemaal niet. Dus ongelooflijke tactische blunders van Jansen", aldus Driessen.