El Ahmadi vindt transfers nodig voor 'dramatisch' Ajax

El Ahmadi over 'dramatisch' Ajax: 'Moeten spelers halen om derde te worden'

18 december 2023 om 13:01

Karim El Ahmadi heeft een duidelijk advies voor Ajax: als de Amsterdammers nog kans willen maken op de derde plek, zullen ze in de winter een verdediger en middenvelder aan moeten trekken. De voormalig aanvoerder van Feyenoord zag Ajax 'dramatisch' voor de dag komen tegen PEC Zwolle.

Ajax kwam zondag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen PEC. Bij Dit Was Het Weekend draait El Ahmadi er niet omheen. "Het was dramatisch wat Ajax liet zien", stelt de voormalig Marokkaans international, terwijl hij nog enkele kansen van PEC terugziet. "PEC Zwolle had écht moeten scoren al in de eerste helft."

Vervolgens komt El Ahmadi met een duidelijk advies voor de clubleiding van Ajax. "Als Ajax nog iets wil doen richting FC Twente en AZ, dan moeten ze voor op het middenveld en in de verdediging nog wat halen." De Amsterdammers zouden op zoek zijn naar een ervaren controleur en daarnaast hun ogen open houden voor een rechtsbuiten en eventuele buitenkansjes.

Ook Kenneth Perez ziet Ajax niet zomaar als derde eindigen in de Eredivisie. "FC Twente en AZ moeten een over-mijn-lijk-mentaliteit krijgen als je dit Ajax ziet", oordeelt de Deen, die voor alle drie de clubs uitkwam. Ajax gaat met een achterstand van respectievelijk acht en negen punten op AZ en Twente de winterstop in.

De derde plaats in de Eredivisie levert een ticket voor de voorrondes van de Champions League op en is daarmee van groot belang. Zeker nu de verdiensten in het miljardenbal flink omhoog gaan.