Perez ziet duidelijke dissonant bij PSV: Bakayoko

Perez ziet duidelijke dissonant bij PSV: 'Echt ongelooflijk, ik vind het zonde'

17 december 2023 om 23:15
Laatste update: 18 december 2023 om 00:31

Het 'solistische' spel van Johan Bakayoko begint Kenneth Perez steeds meer te irriteren. Volgens de ESPN-analist moet de Belgische aanvaller van PSV tijdens de feestdagen eens goed in de spiegel kijken.

Bakayoko hoort dit seizoen bij de beste spelers van de foutloze Eredivisie-koploper PSV, maar de laatste weken zit volgens Perez de klad erin. "Bakayoko heeft veertien echt geweldige wedstrijden gespeeld, maar de laatste twee waren echt minder. Tegen sc Heerenveen (2-0, red.) was het echt ongelooflijk hoe hij voor zichzelf ging de hele tijd. Vandaag eigenlijk idem dito", zegt de Deen bij Dit Was Het Weekend.

Perez benadrukt dat alle complimenten voor Bakayoko normaal gesproken terecht zijn. "Maar vandaag wilde hij weer alles zelf doen, tot wanhoop van zijn medespelers. Leg de bal gewoon af, wees een teamspeler. Dat is ook de kracht van dit PSV, dat zij elkaar heel veel gunnen. Maar ik vind dat Bakayoko de laatste twee wedstrijden echt heel solistisch bezig is en eigenlijk van alle afstanden en hoeken wil schieten. Dan denk je in de tweede helft: misschien zal hij toegesproken zijn. Maar nee hoor, hij ging vrolijk door."

Bakayoko moet gecorrigeerd worden door zijn ploeggenoten en de technische staf, vindt Perez. "Je ziet elke keer teamgenoten van: jezus. De grap is dat ze allemaal omdraaien, niemand zegt iets tegen hem. Dat kan anders. En ik zou - ondanks de jubelstemming die er nu is - toch ook met hem gaan zitten en hem video's laten zien. Ik vind het zonde, want hij is zeer professioneel bezig met zijn vak."