Dilrosun na negen maanden weer in Feyenoord-basis

Na negen maanden weer in Feyenoord-basis: 'Normaal om verder te kijken'

17 december 2023 om 17:32

Javairô Dilrosun kreeg zondagmiddag tijdens het uitduel van Feyenoord met Heracles Almelo (0-4) na negen maanden weer eens een basisplaats van trainer Arne Slot. Logischerwijs is de vleugelaanvaller er blij mee.

Dilrosun was lange tijd veroordeeld tot een bijrol, maar de laatste weken krijgt hij steeds meer speeltijd. In Almelo volgde de voorlopige bekroning met zijn eerste basisplaats in de Eredivisie sinds 12 maart. "Ik train goed, dus ik zag de minuten al dichterbij komen", vertelt Dilrosun aan ESPN.

"In de ochtend kwam de trainer naar mij toe en zei hij: Maak je klaar, want je gaat starten. Dat is natuurlijk een heel fijn gevoel. Elke voetballer wil in de basis staan. Het was een tijdje terug, maar ik ben er blij mee."

Toch is het geen uitgemaakte zaak dat Dilrosun het seizoen afmaakt bij Feyenoord. Zijn marginale rol heeft hem aan het denken gezet. "Het is normaal om verder te kijken als je in zo'n situatie komt en ziet dat je weinig minuten maakt. Maar ik heb er nooit met de pet naar gegooid. Dat pakt nu goed uit: de trainer geeft me weer minuten. Dat geeft hoop."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!