Excelsior en Go Ahead delen de punten

Excelsior en Go Ahead delen de punten na hectische slotfase

16 december 2023 om 20:35

Excelsior en Go Ahead Eagles hebben in hun laatste Eredivisie-wedstrijd van 2023 de punten gedeeld. De Deventenaren voerden lange tijd de boventoon, maar de aanvallende wissels leverden de Kralingers nog bijna een zege op. Het bleef uiteindelijk bij 1-1.

Go Ahead nam meteen het initiatief, maar Excelsior was in de counter gevaarlijk. Troy Parrott en Couhaib Driouech deelden de eerste speldenprikjes uit. Daarna trokken de bezoekers uit Deventer de teugels verder aan. Philippe Rommens stuitte op de vuisten van Stijn van Gassel en Jakob Breum raakte hard de paal, nadat hij alle ruimte kreeg. De druk op het Kralingse doel nam steeds verder toe, maar door een treffer van Sylla Sow ging een streep vanwege buitenspel.

De verdiende voorsprong voor Go Ahead kwam er tien minuten na rust alsnog. Jamal Amofa kreeg een schot van Philippe Rommens gelukkig mee en maakte zijn eerste Eredivisie-treffer. Onder meer aan de hand van een sterk invallende Kian Fitz-Jim ging Excelsior opportunistischer spelen. De Ajax-huurling schoot na een fraaie actie hoog over. De gelijkmaker kwam er dankzij een andere invaller. Oscar Uddenäs stond net een minuut in het veld, toen hij fraai raak kopte.

Excelsior rook bloed, maar incasseerde uit een hoekschop nog bijna de 1-2. Aan de andere kant kopte kopte Redouan El Yaakoubi in blessuretijd nog op de lat, maar de eerste zege sinds 1 oktober bleef opnieuw uit voor de Kralingers. Go Ahead blijft steken op plek zes, Excelsior staat twaalfde.