AZ op rapport na uitschakeling tegen Legia

AZ op rapport: vier onvoldoendes bij kwaliteitsarme Alkmaarders

14 december 2023 om 20:45

AZ is donderdag roemloos uitgeschakeld in de groepsfase van de Conference League. Tegen Legia Warschau (2-0) bleek opnieuw dat de selectie van Pascal Jansen te kwaliteitsarm is om het Europese podium indruk te maken. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Alkmaarders.

Rome-Jayden Owusu-Oduro – 6: Ga er maar aanstaan: als keeper op je negentiende debuteren in zó’n belangrijke wedstrijd. Owusu-Oduro leek een beetje te schrikken bij de tegengoal, maar deed verder wat van hem verwacht mocht worden.

Yukinari Sugawara – 5,5: Sugawara stond niet erg op te letten bij de openingstreffer. De Japanner verzuimde de man van Kasius over te nemen. Geen gelukkige vijftigste Europese wedstrijd van hem.

Alexandre Penetra – 5,5: De AZ-defensie werd aanvankelijk niet heel erg op de proef gesteld. De Portugees speelde met een matige pass een ongelukkige hoofdrol in aanloop naar de rode kaart van Martins Indi.

Bruno Martins Indi – 5: Of het een rode kaart was valt ernstig te betwijfelen, maar Martins Indi nam met zijn stevige ingreep risico. Met tien man stond AZ voor een onmogelijke opgave.

David Møller Wolfe – 6: Met zijn loopacties zorgt Møller Wolfe in ieder geval nog voor wat verrassing in het aanvalsspel bij AZ. Verdedigend moet de Noor wel een flinke stap zetten, met name qua positionering.

Tiago Dantas – 5: AZ moest winnen om door te gaan in Europa, maar Dantas speelde wel heel erg op veilig. Bijna al zijn passjes gingen breed of achteruit. Hij had meer kunnen doen.

Jordy Clasie – 6,5: Je moet er niet aan denken dat er iets met Jordy Clasie gebeurt, want dan blijft er wel heel weinig over bij AZ. Clasie is de regisseur en steekt er bovenuit.

Dani de Wit – 5,5: De Wit kun je er prima bij hebben in dit soort wedstrijden, oordeelde de commentator nadat de nummer tien een stevig duel uitvocht. Verder wist De Wit echter maar weinig klaar te spelen.

Denso Kasius – 4,5: De vleugelverdediger kreeg verrassend een basisplaats als rechtsbuiten. De keuze van Jansen pakte niet gelukkig uit. Weinig wat Kasius deed lukte: zijn voorzetten waren ondermaats en zijn directe tegenstander scoorde.

Vangelis Pavlidis – 6: Pavlidis werd nauwelijks bereikt door zijn ploeggenoten, tot frustratie van de Griekse goalgetter zelf. Hij liet zich regelmatig uitzakken, maar kon het verschil niet maken.

Myron van Brederode – 5: Het is voorlopig iedere Europese wedstrijd hetzelfde verhaal: Van Brederode heeft af en toe een leuke actie, maar is gewoon nog te licht voor dit niveau.

Invallers
Jens Odgaard – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Riechedly Bazoer – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Ibrahim Sadiq – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Djordje Mihailovic – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Jayden Addai – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Pascal Jansen – 5,5: Dat AZ kwalitatief een flinke jas heeft uitgedaan afgelopen zomer, kun je Jansen niet kwalijk nemen. Zijn keuze voor Kasius als rechtsbuiten was echter weinig gelukkig. Pas na ruim een uur greep hij in en probeerde hij nog wat te forceren.