Kieft hekelt Van der Sar en 'heel gemakzuchtig' Ajax

Kieft hekelt Van der Sar en 'gemakzuchtig' Ajax: 'Hoogmoed komt voor de val'

14 december 2023 om 19:10

Ajax strijdt donderdagavond voor de laatste kans in Europa: alléén een zege op AEK Athene levert een vervolg in de Conference League op. Wim Kieft vindt het ironisch.

"Als we in de Conference League moeten spelen, ben ik er niet meer", zei algemeen directeur Edwin van der Sar twee jaar geleden. Ajax was destijds een van de opvallendste clubs in de Champions League. "Dit is wel een heel duidelijk teken van hoogmoed komt voor de val, hè", reageert Kieft bij Veronica.

Het verval in Amsterdam is groot: nu moeten trainer John van 't Schip en co. blij zijn als de tussenronde van de Conference League wordt gehaald. "Succes maakt over het algemeen heel gemakzuchtig. Dat is bij Ajax gebeurd in alle geledingen", aldus Kieft.

Kees Jansma is het daarmee eens. "Jezelf overleveren aan één man, Sven Mislintat, is gemakzucht én onkunde. Als ik Ajax zie, moet ik ook denken aan Manchester United. Het is een kwestie van falen. In de Eredivisie gaat het langzaam beter, maar bij het zien van de huidige stand in de Europa League springen de tranen natuurlijk in je ogen."

Ajax vergaarde in de eerste vijf speelrondes van de Europa League-groepsfase een schamele twee punten. AEK Athene, dat donderdagavond op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena, heeft er twee meer. De derde plek geeft recht op een ticket voor de tussenronde van de Conference League.