Financiële problemen stapelen zich op bij Vitesse, verkoop Manhoef overwogen

Financiële problemen stapelen zich op bij Vitesse, verkoop steunpilaar overwogen

14 december 2023 om 09:29

Vitesse is mogelijk genoodzaakt om Million Manhoef in januari te verkopen. De Arnhemmers hebben met spoed vijf miljoen euro nodig om het seizoen uit te kunnen zingen, schetst De Telegraaf.

Om liquiditeitsproblemen in het nieuwe jaar te voorkomen, moet Vitesse zo snel mogelijk aan het betreffende bedrag zien te komen. Coley Parry, lange tijd de beoogde nieuwe eigenaar in Arnhem wil of kan niet met de betaling van vijf miljoen euro over de brug komen, klinkt het. De licentiecommissie van de KNVB gaat zich nog voor de feestdagen buigen over de situatie bij Vitesse. 'De voortekenen zijn heel sterk, dat er geen positief oordeel uit gaat rollen over de overname van Vitesse door Parry, die met het oog daarop klaarblijkelijk zijn knopen aan het tellen is.'

Parry heeft aan het begin van het seizoen een garantstelling moeten afgeven. Peter Rovers, algemeen directeur van Vitesse, geeft aan dat de club daar mogelijk geen gebruik van maakt. "Op het moment dat we constant een beroep blijven doen op die garantie neemt de schuldpositie ook toe. In een onzekere positie probeer je die te beperken en kijk je naar alternatieven."

Een van die alternatieven is de verkoop van een speler met een hoge martkwaarde. Rovers erkent dat er wordt gedacht aan een verkoop van Manhoef, die tot medio 2025 vastligt in Arnhem en getaxeerd wordt op 3,5 miljoen euro. "Dat zou een alternatief kunnen zijn. Als je een operationeel tekort hebt, kun je dat met een transfer goedmaken. Dat doen andere clubs ook. Maar is dat verstandig als je staat op de ranglijst waar wij staan? Dat is een lastige afweging."