Sturing opgelucht, maar ook bezorgd

Sturing lacht na Vitesse-zege, maar is ook voorzichtig: 'We hebben meer problemen'

10 december 2023 om 20:10

De zege op Heracles Almelo heeft voor behoorlijk wat opluchting gezorgd bij Vitesse. Trainer Edward Sturing kon een glimlach na afloop voor de camera bij ESPN dan ook niet onderdrukken, maar wel blijft hij bezorgd. 

Vitesse won uiteindelijk met 2-0 van Heracles Almelo en stuurde de thuisfans daarmee voor het eerst sinds eind mei weer eens met een driepunter naar huis. De overwinning zorgt ook voor wat meer ademruimte in Arnhem én bij Sturing. "Het gaat meer dan goed. Dit is een opluchting voor de groep en de club, omdat deze wedstrijd heel belangrijk was. We moeten voor de winterstop punten halen, dus er stond wat druk op."

De opvolger van Phillip Cocu zag ook een defensief solide Vitesse, iets waar lange tijd geen sprake van was. "De jongens hebben alles gegeven en we hebben op de nul gespeeld, dat is ook lang geleden. We moeten het met z'n allen doen en hebben iedereen nodig. Dat zei ik ook tegen de supporters: ga erachter staan, help ons."

Sturing is zich ervan bewust dat deze ene zwaluw nog geen zomer maakt. "We doen alles om Vitesse op de rit te houden. Het is heel intensief, dat heeft iedere hoofdtrainer. Wat ga ik verbeteren? Waar zitten de problemen? Hoe pak ik het aan? Hoe coachen we de spelers? We hebben meer problemen dan alleen het voetbal", besluit de coach, die daarmee lijkt te doelen op het slepende overnameproces.