Derksen hekelt 'headhunters' rondom Ajax: 'Ster Bergkamp wil geen hiërarchie'

Derksen hekelt 'headhunters' rondom Ajax: 'Ster Bergkamp wil geen hiërarchie'

11 december 2023 om 22:38

Johan Derksen is niet te spreken over de journalistieke rol van De Telegraaf in een interview met Dennis Bergkamp. Derksen vermoedt dat de ochtendkrant de oud-spelmaker naar binnen probeert te praten bij de Amsterdamse club.

Bergkamp stond afgelopen vrijdag en zaterdag prominent in de krant met een artikel. Daarin ging het onder meer over Ajax en een mogelijke terugkeer in de voetballerij. "Bij De Telegraaf denken ze dat ze headhunters zijn. Die hebben drie dagen achter elkaar twee volledige pagina's aan Dennis Bergkamp gewijd, want die moet weer een functie hebben bij Ajax", stelt Derksen bij Vandaag Inside.

"Maar ze zijn vergeten dat Bergkamp eruit is gewipt nadat Peter Bosz en Wim Jonk niet met hem wilden werken (in 2017, red.). Hij was een storende factor binnen de technische staf", gaat de tafelheer verder. "Hij wil nu terug, maar weet zelf niet wat hij wil doen. Het kriebelt, zegt hij. Nou, gewoon krabben, dan is er niets aan de hand."

Derksen laakt de rol van de krant. "De Telegraaf voelt zich geroepen om hem bij Ajax naar binnen te schrijven, maar dat is je taak niet als journalist", zegt hij. "De technische staf heeft alles wat ze nodig hebben. Daar wandelt hij doorheen. De grote ster Bergkamp wil ook geen hiërarchie, hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen. Dat vult hij zelf in. Ja, zo zit de wereld niet in elkaar. Blijf dan lekker in dat landhuis zitten, Hollywoodje spelen."