Nijhuis over het weglopen van Til bij PSV

Nijhuis geeft tekst en uitleg over akkefietje met Til: 'Extra rondje lopen'

11 december 2023 om 17:59
Laatste update: 12 december 2023 om 16:00

Bas Nijhuis staat bekend als een scheidsrechter die vaak zijn fluit ongeroerd laat bij overtredingen, maar tegenwoordig staat hij ook op een andere manier bekend. De arbiter baarde namelijk opzien, toen hij wegrende van PSV’er Guus Til die iets tegen hem wilde zeggen. In gesprek met ESPN geeft Nijhuis nu tekst en uitleg.

"Ik had natuurlijk in de gaten dat hij wilde protesteren en hij liep ook achter me aan", vertelt Nijhuis na afloop van de wedstrijd in het Philips Stadion. "Dus ik dacht ik loop even een extra rondje en hij liep netjes achter me aan. Toen kwam hij na afloop van de wedstrijd naar me toe en zei hij het. Maar ik gaf niet op, ik wilde niet opgeven", lacht Nijhuis over de protestsituatie met Til in de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Til scoorde namens PSV wel in de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen de Friezen. Het werd uiteindelijk 2-0, waardoor de Eindhovenaren nog altijd een perfecte score hebben en alle duels in de Eredivisie wonnen. PSV is in Europa de enige ploeg die dat voor elkaar kreeg.

De PSV’er zelf gaf ook nog uitleg over het moment. "Bas was een beetje Oost-Indisch doof, dus ik bleef achter hem aan rennen. Later was hij aanspreekbaar, maar ik heb twintig minuten achter hem aangerend. Bas zei nog dat hij me wel hoorde, maar dat hij bij me wegrende omdat ik hoog in de emotie zat. Ik dacht nog: hij zal me toch geen geel geven?"