Kees Kist vreest Pavlidis-vertrek niet

Kist denkt dat AZ bij goed bod afstand doet van Pavlidis: 'Dan is hij toch weg'

11 december 2023 om 09:04

Kees Kist denkt dat AZ bij een goed bod komende winter afscheid neemt van Vangelis Pavlidis. De spits van de Alkmaarders is bezig aan een topseizoen, en was ook afgelopen zaterdag tegen Almere City weer goed voor twee doelpunten. Mocht de Griek daadwerkelijk vertrekken, dan heeft de club de mogelijkheden om dat op te vangen, vindt Kist. 

Met zijn twee goals vijzelde Pavlidis zijn seizoenstotaal op naar achttien, evenveel als Feyenoord-spits Santiago Gimenez. Kist, die er in zijn tijd ook lustig op los scoorde in Alkmaar, geeft bij NOS Studio Voetbal aan wat de grootste kwaliteit van Pavlidis is. "Ik denk de kleine ruimte. Je ziet hem soms solo's maken, dan wandelt hij zomaar drie of vier verdedigers voorbij."

Vervolgens wordt Kist gevraagd naar een mogelijk vertrek van de Griek, iets waar afgelopen zomer ook al sprake van was. "Bij AZ zijn we er niet bang voor, maar als hij weggaat, gaat hij natuurlijk voor heel veel geld. Daar gaat het tegenwoordig toch bijna alleen maar om. Ik hoop dat hij bij ons blijft, maar dat zal Feyenoord ook met Gimenez hebben."

Als er een club aanklopt en AZ een bedrag van 30 miljoen euro biedt, is de keuze wel snel gemaakt, verwacht de inmiddels 71-jarige Kist. "Ik denk dat hij dan toch weg is, dat hij dan toch gaat. Maar dan hebben wij het grote voordeel dat we toch een soort kweekvijver hebben, waar de jonge jongens opgeleid worden. Mexx Meerdink komt eraan. Er zijn nog wat andere jongens die heel jong zijn, maarja, halverwege het seizoen, dan zal je toch nog een andere spits erbij moeten halen."