Van 't Schip hekelt 'lichte' strafschoppen

Van 't Schip hekelt scheidsrechter na 'dubieuze' goals: 'Stond onder hoogspanning'

30 november 2023 om 23:30
Laatste update: 30 november 2023 om 23:42

John van 't Schip is niet te spreken over de Italiaanse scheidsrechter Simone Sozza. Ajax kreeg twee omstreden penalty's tegen en bovendien was de rode kaart voor Steven Berghuis onterecht, aldus de trainer.

Van 't Schip is trots op de Ajacieden, ondanks de nederlaag en de uitschakeling in de Europa League. "Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld als team. Het is natuurlijk een heksenketel hier. Als je ziet hoe we in de wedstrijd zitten, terugkomen, zelfs met tien man en zelfs nog kunnen winnen...", zegt hij bij Veronica. "En dan die twee dubieuze penalty's, heel licht. Volgens mij maakt de scheidsrechter zijn Europese debuut en stond hij ook onder hoogspanning."

De rode kaart voor Berghuis was ook onterecht, aldus Van 't Schip bij ESPN. "Ik dacht niet meteen aan een rode kaart, maar als je het zes keer terug gaat kijken wordt het steeds erger. Hij gaat er wel overheen met zijn been, maar hij raakte ook de bal. Het gebeurt bij de zijlijn, in de buurt van de bank en dat zorgt voor een hoop commotie. Als je geroepen wordt door de VAR, is het vaak foute boel... De scheidsrechter en neemt beslissingen die voor ons heel nadelig uitpakken."

Volgens de trainer had zijn ploeg ook zomaar kunnen winnen, zegt hij weer bij Veronica. "Er zat meer in, we zijn natuurlijk teleurgesteld dat we in de Europa League uitgeschakeld zijn, maar we zitten er nog in. Als we van AEK Athene winnen (over twee weken, red.) gaan we door in Europa. Nu is het herstellen en zo snel mogelijk richting NEC op zondag."

Doelman Diant Ramaj ging in de blessuretijd in de fout, maar Van 't Schip neemt het op voor zijn sluitpost. "We hebben ook heel goede mogelijkheden zelf gehad. We hebben na de 3-3 nog een goede mogelijkheid gehad, maar dan krijg je weer een ongelukkige goal tegen op het laatst. Wel of geen penalty... hij liet de bal los, maar ik vond het wel erg licht."