Trauner en Hancko over Atlético-dio

Atlético-duo zet Trauner en Hancko op scherp: 'Eén van de allerbeste spitsen'

28 november 2023 om 07:22
Laatste update: 28 november 2023 om 09:50

Bij Feyenoord zal er dinsdagavond veel aan gelegen zijn om Antoine Griezmann onschadelijk te maken. Verdedigers Gernot Trauner en David Hancko blikken in aanloop naar het Champions League-treffen met Atlético Madrid vooruit op de aanstaande duels met de Franse topspeler. 

Griezmann was tijdens het heenduel in Spanje erg belangrijk voor Atlético, dat met 3-2 won. De linkspoot maakte immers het winnende doelpunt. Trauner, dat duel basisspeler, had het zeer lastig met de 124-voudig international van Frankrijk. "Tegen Griezmann ben ik volgens mij nog nooit in een echt persoonlijk duel gekomen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Hij is zo slim in het tussen de linies verschijnen."

Trauner was ook onder de indruk van Álvaro Morata, de aanvalspartner van Griezmann. De spits verzorgde op 4 oktober twee van de drie treffers in het Wanda Metropolitano. "Dat is één van de allerbeste spitsen die ik ooit ben tegengekomen. Hij kan zomaar in je rug zitten en weg zijn. Je moet voortdurend kijken waar hij zit", vervolgt de Oostenrijker, wiens mening wordt onderstreept door collega-verdediger Hancko. "Ze zijn slim, de loopacties zijn goed. En ze straffen een klein foutje meteen af."

Feyenoord - Atlético begint dinsdagavond om 21.00 uur. In het meest positieve scenario plaatsen de Rotterdammers zich ongeveer twee uur later voor de knock-outfase. Dan moet Atlético verslagen worden, en dan moet Lazio in Rome winnen van Celtic. Als Feyenoord verliest, en Lazio wint, is de formatie van trainer Arne Slot na de winterstop officieel Europa League-deelnemer.