Rondo-analisten over Sevilla - PSV

Vertrouwen bij Boulahrouz, Van Basten ziet PSV niet winnen: 'Zeer kwetsbaar'

27 november 2023 om 21:32
Laatste update: 27 november 2023 om 21:36

Marco van Basten is er niet gerust op dat PSV komende woensdag een resultaat boekt in Sevilla. De voormalig topspits vindt de Eindhovenaren, ondanks de geringe hoeveelheid tegendoelpunten, defensief kwetsbaar. 

PSV trapt komende woensdag om 18.45 uur af in Sevilla. Een overwinning is cruciaal voor de formatie van trainer Peter Bosz, die de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Arsenal speelt. Khalid Boulahrouz is ervan overtuigd dat PSV in Spanje kan gaan winnen. "Dat denk ik wel. Zeker ook met de ervaring van de eerdere ontmoeting met Sevilla."

Minder vertrouwen is er bij Rondo-tafelgenoot Van Basten, die kritisch is op de laatste linie van de ongenaakbare Eredivisie-koploper. "Ik ben niet zo zeker van mijn zaak. Achterin vind ik ze zeer kwetsbaar. Ik moet het nog zien. Je moet hem winnen, want de laatste wedstrijd is Arsenal thuis."

Vervolgens grijpt Boulahrouz weer in. De voormalig verdediger, die ook bij Sevilla speelde, denkt dat PSV tijdens Eredivisie-wedstrijden te vaak op zijn lauweren kan rusten. "PSV komt op 3-0 en kan dan gaan relaxen, maar tegen dit soort tegenstanders worden een paar momentjes gelijk afgestraft. Aan de bal geloof ik het wel, alleen die momenten dat je in slaap wordt gesust door de tegenstander..."