NEC’er Mattson moest overgeven

NEC-trainer Meijer reageert op vreemd voorval: 'Als ik het gezien had...'

26 november 2023 om 19:35

Een opvallend moment vlak voor de aftrap van NEC - Go Ahaed Eagles (1-1) zondagmiddag, toen Magnus Mattsson op het veld moest overgeven. NEC-trainer Rogier Meijer hoorde het na de wedstrijd pas. 

"Hij heeft er niets over gezegd", vertelt Meijer aan ESPN. "Hij zei net na de wedstrijd dat hij zich niet lekker voelde. Dat kwam wel overeen met wat ik gezien heb", gaat de oefenmeester verder. "Als ik het meteen gezien had, had ik wel even gevraagd hoe het ging. Hij heeft het nog aardig gedaan vandaag, moet je nagaan als hij helemaal fit was geweest."

Meijer is van mening dat NEC een penalty moest krijgen tegen Go Ahead. "Onze speler (Koki Ogawa, red.) wordt met twee handen naar voren geduwd. Vertel mij maar hoe je dit niet kan zien." Meijer kan niet begrijpen hoe de VAR hier niet ingreep. "Ook als je zonder NEC-bril naar dit moment kijkt is het een honderd procent penalty."

De Nijmegenaren staan na het gelijkspel twaalfde in de Eredivisie. Go Ahaed Eagles bezetten de vijfde plek op de ranglijst.