FC Utrecht neemt afstand van laatste plaatsen na nipte zege in Rotterdam

26 november 2023 om 18:44

FC Utrecht heeft een broodnodige overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van Ron Jans zegevierde in Rotterdam-Spangen met 1-2 tegen Sparta Rotterdam.

Het was een bijzonder duel voor Jans, die zijn zeshonderdste competitiewedstrijd op het hoogste niveau coachte. Utrecht begon sterk aan het duel en kwam na vijf minuten op voorsprong. Mats Seuntjens was het eindstation na een fraaie aanval over rechts. Na twintig minuten nam Sparta het initiatief langzaam over. De uitblinkende rechtsback Saïd Bakari legde de bal tot twee keer toe panklaar neer, maar twee keer werd zijn voorzet niet gepromoveerd tot doelpunt.

Sparta voerde de druk op en vlak voor rust werd de dadendrang beloond. Uit een voorzet van Bakari, die werd teruggelegd door Tobias Lauritsen, schoot Camiel Neghli onberispelijk raak. Na de theepauze kwam Utrecht sterk uit de kleedkamer. Seuntjens had bijna zijn tweede van de avond op zijn schoen, waarna het negen minuten na rust wél raak was.

Isac Lidberg, die afgelopen zomer voor een fors bedrag overkwam van Go Ahead Eagles en nog niet wist te scoren voor Utrecht, kroonde zich tot matchwinner. Na een scrimmage in het strafschopgebied van Sparta kopte de Zweede spits binnen. Utrecht moest nog een aantal keer billenknijpen. Bakari was enorm dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot raakte de paal.

Utrecht komt door de zege op twaalf punten, vier meer dan nummers zeventien en achttien FC Volendam en Vitesse. Het ligt in de onderste regionen van de Eredivisie heel dicht bij elkaar. Het gat tot nummer acht Ajax bedraagt drie punten.