Feyenoord treft arbiter Taylor, die Gimenez rood gaf

Feyenoord treft opnieuw scheidsrechter die Gimenez rode kaart gaf

26 november 2023 om 12:28

Het Champions League-duel van Feyenoord met Atlético Madrid is dinsdag in handen van Anthony Taylor. De Engelse scheidsrechter is door de UEFA aangewezen voor de clash in De Kuip. Het betekent een weerzien voor Feyenoord en Taylor.

De Rotterdammers zullen niet meteen warme gevoelens koesteren voor de 45-jarige Premier League-arbiter. Hij floot Feyenoord twee keer eerder in Europees verband: twee seizoenen geleden in de knock-outfase van de Conference League tegen Partizan Belgrado én vorig jaar tijdens de return tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League.

Feyenoord had het eerste duel in Rome met 1-0 gewonnen en een 1-1 tussenstand leek dan ook genoeg voor een plek in de halve finale. Paulo Dybala maaket in de slotminuten echter gelijk, waarna de ploeg van José Mourinho in de verlenging aan het langste eind trok. Taylor gaf zeven gele kaarten én stuurde diep in de verlenging Santiago Gimenez met een rode kaart naar de kant. De Mexicaanse spits miste daardoor de start van het Champions League-seizoen. 

De schorsing van Gimenez is inmiddels afgelopen, waardoor ook hij tegen Atlético weer met Taylor krijgt te maken. De Champions League-wedstrijd begint dinsdag om 21.00 uur. De Spanjaarden staan eerste in de poule met acht punten, Feyenoord staat derde met zes punten.