Excelsior krijgt compliment van Slot

Strijdplan Excelsior tegen Feyenoord met glimlach onthuld: 'Daar ligt wel ruimte'

25 november 2023 om 16:25
Laatste update: 25 november 2023 om 16:32

Marinus Dijkhuizen heeft de spelers van Excelsior opdracht gegeven 'gewoon te blijven voetballen' in de wedstrijd tegen Feyenoord. De trainer van de Kralingers legt uit waar volgens hem de kansen liggen voor zijn ploeg. 

Arne Slot was blij dat het kunstgrasveld bij Excelsior flink nat is. De trainer van Feyenoord denkt overigens dat Excelsior daar evenveel voordeel uit kan halen, omdat de ploeg goed voetbal speelt. "Dat is een mooi compliment, zeker als iemand dat zegt van een topclub", reageert Dijkhuizen voor de camera van ESPN wanneer hij geconfronteerd wordt met de uitspraak van zijn collega. "Wij willen vandaag ook gewoon voetballen, dat is ook de opdracht die ik vandaag heb meegegeven. Daar waar het kan, moeten we opbouwen. Achterop met Stijn (Van Gassel, red.), die kan dat uitstekend, maar die heeft ook een uitstekende lange bal." 

Waar Excelsior Feyenoord het meeste pijn kan doen? "Ze zetten vaak met een negen en een tien druk, als ze doorstappen op het middenveld kunnen we daar misschien eentje vrijspelen", analyseert Dijkhuizen. "Dat gaan we variëren met één 'zes' en twee 'zessen'. Kijken wat zij doen. Daar ligt voor ons een mooie sleutel, denk ik." 

Dijkhuizen noemt een tweede punt waarmee hij Feyenoord pijn mee hoopt te doen. "Diepte achter de laatste lijn. Met onze snelheid... Bij hen ligt veel ruimte in de rug. Met die twee dingen kunnen we ze misschien pijn doen." Dijkhuizen constateert bovendien dat Feyenoord snel drukzet na balverlies. "Als je onder de eerste druk van Feyenoord uit kan spelen, dan ligt daar wel ruimte”, glimlacht een goedgemutste Dijkhuizen. 

Excelsior - Feyenoord begint zaterdag om 16.30.