Brian Brobbey over zijn krachtige lichaam

Sprongkracht testen bij Ajax: 'Ik kon net zo hoog als Cristiano Ronaldo'

25 november 2023 om 14:24
Laatste update: 25 november 2023 om 15:56

Brian Brobbey vertelt in gesprek met Het Parool over zijn sterke lichaam. Naar eigen zeggen is Brobbey altijd een 'grote jongen' geweest. De spits van Ajax merkt bovendien dat zijn conditie verbeterd is ten opzichte van vorig seizoen. 

"In de jeugd bij AFC stak ik er al bovenuit. Daar voetbalde ik vanaf mijn zesde." Zijn kracht komt naar eigen zeggen 'van boven', uit de hemel. "En van mijn ouders. Mijn vader heeft dat ook. En mijn drie broers ook wel. We zijn alle vier voetballers."

Brobbey traint veel in de gym, geeft hij aan. "Ik doe oefeningen voor mijn benen. Zonder gewichten. Dat is goed voor mijn knieëen." Zijn bovenlichaam trainen doet de spits van Ajax niet, die aangeeft af en toe een potje padel te spelen met vrienden.

Bij Ajax heeft de spits al een tijdje geen sprinttests meer gedaan, maar merkt Brobbey wel dat hij een van de snelsten is, net als in de jeugd. "Ik ben een snelle speler. Nu nog wel, merk ik bij wedstrijden en trainingen." Volledige wedstrijden spelen gaat Brobbey dit seizoen beter af dan vorig seizoen. "Ik heb harder getraind. Meer gelopen, meer conditie opgebouwd. En ik speel meer wedstrijden de volle negentig minuten. Dan krijg je vanzelf veel conditie."

In de A1 van Ajax deed hij wel veel testen. Daar kwam onder meer sprongkracht aan bod. "Met het afzetten op één been kon ik net zo hoog springen als Cristiano Ronaldo kwam daar een keer uit, geloof ik. Maar dat is al een tijdje geleden."