De Jong over zijn toekomst bij Oranje en PSV

De Jong doet belofte: 'Als mijn lichaam het toelaat, wil ik nog jaren doorgaan'

25 november 2023 om 11:47

Luuk de Jong heeft een duidelijk doel voor het einde van zijn carrière. Dat is niet terugkeren bij Oranje, maar zo lang mogelijk doorgaan. Of dat bij PSV is dat weet de spits nog niet, maar hij voelt zich wel thuis in Eindhoven. 

"Natuurlijk merk ik in fysiek opzicht dat ik iets ouder ben geworden, dat is ook een van de redenen dat ik als international ben gestopt", vertelt De Jong over zijn fysieke gesteldheid aan de NOS. "Maar ik hoop nog jaren op dit niveau door te gaan. Waar ik mijn loopbaan eindig? Misschien bij PSV. Ik zit nu lekker in mijn vel, maar ik sluit niets uit. Het gaat er vooral om hoe ik mij over een paar jaar nog voel."

De Jong gebruikt de interlandperiodes nu om bewust aan zijn lichaam te werken, zodat hij zo lang mogelijk door kan gaan met voetballen. "Tijdens de interlandperiodes pak ik nu rust en doe ik oefeningen die goed voor mijn lichaam zijn. Dat zijn oefeningen die je normaal gesproken niet doet als je in een periode zit waarin je om de drie dagen een wedstrijd hebt. Dan is het vooral een kwestie van herstellen en weer door. Er wordt in het huidige topvoetbal zoveel van spelers gevraagd."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!