Van Praag niet aan de slag bij basketball bond

'Van Praag ziet af van nevenfunctie door 'te drukke' werkzaamheden bij Ajax'

25 november 2023 om 11:11

Michael van Praag ziet af van zijn job als voorzitter van de Nederlandse basketball bond (NBB). Dat vertelt de bestuurder in het NH Sportcafé. De voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax zou zaterdag worden voorgedragen als de nieuwe man bij de bond, maar hij heeft zich uiteindelijk teruggetrokken.

De reden van het terugtrekken van Van Praag ligt ook bij Ajax. De rvc-voorzitter denkt dat zijn positie bij de Amsterdammers meer tijd vraagt dan hij dacht, waardoor hij het niet kan combineren met een functie als voorzitter van de NBB. Joop Brakenhoff was eerst voorzitter van de basketball bond, maar hij zei zijn baan ook om omdat hij het niet kon combineren met zijn andere werkzaamheden.

Eind oktober is Van Praag officieel voorgedragen bij de Amsterdammers na het afscheid van Pier Eringa. Die vertrok uiteindelijk bij Ajax, omdat hij en de toenmalige rvc niet genoeg toezicht hadden gehouden over Sven Mislintat. De Duitse technisch directeur trok afgelopen zomer een vracht aan spelers aan voor veel geld, maar moest uiteindelijk vertrekken vanwege die transferzomer.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!