Rutten: 'Luuk de Jong de Lewandowski van PSV'

Rutten onder de indruk: "Hij is nu echt de Lewandowski van PSV"

25 november 2023 om 10:16

PSV speelt tegen FC Twente zijn eerste Eredivisie-topper van het seizoen. Volgens Fred Rutten, die bij beide clubs werkzaam was, hebben de Eindhovenaren nog genoeg te bewijzen, maar kan Luuk de Jong een sleutelrol vertolken.

"Ik denk dat het in de wedstrijd flink kan schommelen. Periodes waarin beide ploegen domineren, maar PSV zal dat vermoedelijk wel de langste fases doen. Ze hebben een uitstekende start gehad, waarbij Luuk de Jong nu een beetje in de Lewandowski-rol zit. Ja, hij is echt de Lewandowski van PSV nu", stelt Rutten in gesprek met het Eindhovens Dagblad

"Vorig seizoen moest Luuk nog even wennen, na enkele seizoenen in een andere fysieke belasting", vervolgt Rutten, die vorig seizoen nog assistent was van Ruud van Nistelrooij. "Hij speelde niet altijd negentig minuten in Spanje. Nu is hij helemaal terug en dat verdient hij ook. Luuk is voor een team een goede vent, die altijd hard werkt om het beste eruit te halen. Een speler die door iedereen wordt gerespecteerd en dat dwingt hij zelf af door er te staan en het voortouw te nemen."

Orlando Engelaar, die als speler voor beide clubs uitkwam, denkt dat PSV een heet avondje te wachten staat in De Grolsch Veste. "Ze draaien allebei uitstekend en je weet op voorhand dat FC Twente een ontketende ploeg als PSV echt tegenstand kan bieden. Ik ben echt heel benieuwd of het dicht bij elkaar ligt. Dat verwacht ik wel."