Vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Excelsior

Vermoedelijke opstelling: Feyenoord met Geertruida, ook Ivanusec start

25 november 2023 om 09:15

Feyenoord begint met een nagenoeg fitte selectie aan een cruciale week. Trainer Arne Slot kan zaterdag tegen Excelsior alleen niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh. Lutsharel Geertruida is wel op tijd fit en lijkt te starten.

Geertruida haakte met een lichte blessure af bij het Nederlands elftal, maar Slot vertelde vrijdag op de persconferentie dat de schade meevalt. De Oranje-international is inzetbaar in de stadsderby. Daardoor is de kans groot dat Gernot Trauner nog even gespaard wordt. Met de clashes tegen Atlético Madrid en PSV in het verschiet, loopt Feyenoord het risico dat de knieklachten van de Oostenrijkse aanvoerder weer opspelen op het Kralingse kunstgras.

De Rotterdammers zien verder Yankuba Minteh terugkeren in de wedstrijdselectie, maar hij lijkt op de bank te beginnen. Net als voor Trauner geldt voor de Gambiaan dat hij nog geen drie duels in acht dagen tijd kan spelen. Luka Ivanusec lijkt wel vanaf het eerste fluitsignaal de kans te krijgen om ritme op te doen. De Kroaat vormt met Igor Paixão vermoedelijk de vleugels, waardoor Oranje-uitblinker Calvin Stengs als nummer tien start. 

Feyenoord begint om 16.30 uur aan het uitduel met Excelsior.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanusec