Ajax-aanwinst Gaaei spreekt zich uit over Maurice Steijn

Ajax-aanwinst spreekt zich uit over Steijn: 'Ik voelde geen chemie en vertrouwen'

24 november 2023 om 18:14

Anton Gaaei voelde onder Maurice Steijn geen chemie en vertrouwen bij Ajax. De Deen voelde in een moeilijke periode wél steun van assistent-trainer Hedwiges Maduro, terwijl hij ook positief is over John van 't Schip.

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Gaaei terug op de pijnlijke Klassieker (0-3 verlies) die hij twee maanden geleden speelde. De rechtsback ging twee keer in de fout en werd al na een half uur spelen gewisseld. "De trainer (Steijn, red.) zei een dag later dat ik het moest vergeten", zegt Gaaei. "Dat was oké. Ik wil niets slechts over hem zeggen en praat liever over mezelf, maar ik ben een jongen die de chemie en het vertrouwen nodig heeft en die voelde ik onder hem niet."

"Hedwiges Maduro sprak, nadat hij het als interim-coach had overgenomen van Steijn, zijn vertrouwen in me uit", vervolgt de jeugdinternational. "Dat hij me als assistent als enige bij die wissel tegen Feyenoord een hand gaf, waardeerde ik. Hij veranderde ook een paar dingen waardoor ik me aan de bal beter kon laten zien. Tegen Brighton, dat me eerder ook volgde, ging het best goed. (...) De eerste helft tegen PSV was prima, maar na rust was het slecht. Ik ook."

Op dit moment voelt Gaaei zich meer op zijn plek in Amsterdam. "Nu gaat alles steeds iets beter. Ook omdat ik onder de nieuwe trainer (Van 't Schip, red.) die chemie wel voel. John is een warme persoonlijkheid, die tactisch goed is en veel gesprekken voert. Hij vroeg me in een gesprek met de nieuwe assistent meteen hoe ik me voelde. En dat blijft hij doen, ook als we lunchen bijvoorbeeld. Hetzelfde met teamgenoten, die ook steeds meer met me praten. Ik ben een gevoelsjongen en weet dat ik een goede band met iedereen nodig heb om op mijn best te zijn."