Oosting over de thuiswedstrijd tegen PSV

Oosting treft zwaarste test met thuiswedstrijd tegen PSV: 'Zij zijn toonaangevend'

24 november 2023 om 15:21
Laatste update: 24 november 2023 om 15:24

Ook FC Twente hervat dit weekend de competitie en de Tukkers doen dat gelijk met een pittige thuiswedstrijd tegen PSV. Trainer Joseph Oosting verwacht een sterke delegatie uit Eindhoven, maar hij heeft een duidelijk doel voor ogen.

"Als je het hebt over twee teams die het goed doen, dan is PSV met Feyenoord toonaangevend", vertelt de coach op zijn laatste persconferentie. "Voor ons is het morgen een mooie uitdaging om te kijken of we ons kunnen meten met de top van Nederland. Dat is iets wat we graag willen", geeft Oosting een uitleg over zijn doel met FC Twente. De Tukkers staan op dit moment derde in de Eredivisie.

Toch denkt Oosting ook dat hem een pittige kluif te wachten staat met het bezoek van PSV. "PSV heeft een sterke selectie en een enorm goed team met veel wapens, ze staan niet voor niets bovenaan met het maximale aantal punten. We willen onze lijn van de manier van voetballen doortrekken, zowel aanvallend als verdedigend. We moeten top zijn in al onze facetten en dan wil ik weleens zien hoe het morgen afloopt."

Ook gaf Oosting nog een update over de selectie voor de wedstrijd tegen PSV. Michal Sadilek keert terug na een schorsing. Wat betreft Michel Vlap, Mitchell van Bergen en Naci Ünüvar is het nog afwachten of ze mee kunnen doen.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!