Slot deelt flinke Feyenoord-opsteker over Geertruida

Slot deelt flinke Feyenoord-opsteker voor stadsderby: 'Hij is inzetbaar'

24 november 2023 om 14:40
Laatste update: 24 november 2023 om 14:51

Lutsharel Geertruida is zaterdag inzetbaar voor Feyenoord in de stadsderby tegen Excelsior. Dat bevestigt Arne Slot. Het is een flinke opsteker voor de Rotterdammers, die komende week ook tegen Atlético Madrid en PSV spelen.

Volgens Slot is Feyenoord 'behoorlijk goed, maar niet helemaal ongeschonden' uit de interlandperiode gekomen. "Alireza Jahanbakhsh heeft een dusdanige blessure dat hij niet inzetbaar is. Lutsharel is morgen wel weer inzetbaar, die was natuurlijk ook afgevallen bij het Nederlands elftal", vertelt Slot op de persconferentie. Dat de schade bij de Oranje-verdediger meevalt is een meevaller, mede doordat Gernot Trauner nog geen drie duels in acht dagen tijd lijkt aan te kunnen.

Feyenoord springt verder voorzichtig om met Santiago Gimenez in aanloop naar het duel met Excelsior. "Gistermiddag (donderdag, red,) is hij aangekomen op Schiphol", stelt Slot. "Hij heeft vannacht een aantal uur geslapen en vandaag getraind. Een beetje erin en eruit, samen met Ayase Ueda, om hem nog niet teveel te belasten na zo'n lange vlucht. Hij is er morgen weer bij."

Toch zijn er nog wel kopzorgen voor Slot, die een vraag krijgt over Yankuba Minteh. "Dat is een mooi voorbeeld van een speler die een aantal weken midden in het seizoen moet missen, die dan weliswaar weer op het trainingsveld staat en beschikbaar is, maar nog niet klaar voor drie wedstrijden in de week negentig minuten. Daar is hij samen met Gernot Trauner en Luka Ivanusec een voorbeeld van."