'Feyenoord staat voor puzzel: met Trauner beter dan zonder'

'Feyenoord staat voor puzzel: met Trauner beter dan zonder'

24 november 2023 om 08:28

Feyenoord-trainer Arne Slot staat voor een lastige afweging met Gernot Trauner. De Rotterdammers treffen in acht dagen tijd Excelsior, Atlético Madrid en PSV. Het is zeer de vraag of de Oostenrijkse aanvoerder in korte tijd drie topprestaties kan leveren, meldt het Algemeen Dagblad.

Trauner keerde begin deze maand terug bij Feyenoord na knieklachten. Op dit moment lijken drie duels in ruim een week echter te veel van het goede voor de 31-jarige mandekker. 'Intern bij Feyenoord zijn ze koortsachtig aan het puzzelen en aan het nadenken hoe ze de verdediger zo goed mogelijk door deze zware week met drie wedstrijden kunnen loodsen', schrijft het AD.

Het helpt daarbij niet mee dat Lutsharel Geertruida geblesseerd terugkeerde van het Nederlands elftal. Hoewel de schade lijkt mee te vallen, is het nog niet duidelijk of hij kan starten tegen Excelsior. Geertruida is doorgaans de vaste vervanger van Trauner in het hart van de defensie. Daarmee dreigen Slot en Feyenoord voor een lastige puzzel te staan. Een hele wedstrijd op het kunstgras van Excelsior zou een flinke inspanning zijn voor het lichaam van Trauner, wiens knie soms nog opspeelt bij veel inspanningen in korte tijd. 

'Of Slot het hardop wil zeggen is de vraag, maar intern weten ze uiteraard zeker: Feyenoord met Trauner is beter dan zonder', weet de krant. De aanvoerder van de landskampioen zal er dinsdag tegen Atlético en zondag tegen PSV daarom zeker moeten staan. Het is afwachten wat Slot daarom besluit voor het duel met Excelsior van zaterdag. 

Met Thomas Beelen beschikt Slot nog wel over een andere centrale verdediger. Hij komt tot dusver echter maar mondjesmaat in actie.