Van 't Schip licht tipje van de sluier op bij Ajax

Van 't Schip licht tipje van de sluier op bij Ajax: 'Zullen fouten worden gemaakt'

24 november 2023 om 09:28
Laatste update: 24 november 2023 om 12:32

De kans is klein dat John van 't Schip de basiself van Ajax op de schop gaat gooien na de interlandbreak. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse zullen veelal de bekende namen aan de aftrap verschijnen, verklapt de trainer.

"Ik hoop te zien dat we - en dan heb ik het over de manier zoals we speelden in de eerste twee wedstrijden tegen Volendam en Heerenveen en ook een paar fases tegen Almere - ons verder kunnen ontwikkelen en stappen kunnen maken. Dat is het belangrijkste", laat Van 't Schip weten in de Warming Up-podcast van Ajax.

De trainer wil niet, na het verlies tegen Brighton (0-2) en gelijkspel tegen Almere City (2-2), 'dingen terug gaan doen'. "Nee, we moeten de weg naar voren blijven zoeken. Er zullen fouten worden gemaakt, maar het is beter dat je die maakt en ervan leert en op die wijze doorgaat in plaats van dat je elke keer maar gaat aanpassen en dingen verandert."

Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen, benadrukt Van 't Schip. "Als er blessures of schorsingen zijn, zal je dingen moeten aanpassen, maar in principe willen we aanvallend structureel goed staan en daarin moeten de automatismen beter worden en dat hopen we terug te zien. Het is heel fijn dat het weer gaat beginnen."

Ajax trapt zaterdag om 21.00 uur af tegen Vitesse in de Johan Cruijff ArenA. De Arnhemmers staan laatste in de Eredivisie en hebben Phillip Cocu vervangen door interim-trainer Edward Sturing.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!