Ajax nadert akkoord met Queen's Park over technische man Beuker

Ajax nadert akkoord met Queen's Park over technisch directeur Beuker

23 november 2023 om 20:12
Laatste update: 23 november 2023 om 21:59

Ajax hoopt op korte termijn de aanstelling van Marijn Beuker te bevestigen. Dat Beuker aan de slag zou gaan bij Ajax hing al langer in de lucht, maar nu is er daadwerkelijk witte rook in zicht. Dat meldt Voebal International. Naar verwachting kan hij begin 2024 aan de slag in Amsterdam. 

Op dit moment is Beuker de technisch directeur van het Schotse Queen's Park. Die baan kan hij straks verruilen voor eenzelfde functie in Amsterdam. De 39-jarige Beuker werd aangedragen door Louis van Gaal, die hem kent uit hun gezamenlijke periode bij AZ. In Alkmaar bekleedde Beuker de functies van coördinator talentontwikkeling en directeur voetbalontwikkeling. Dat Van Gaal erg gecharmeerd is van Beuker, blijkt wel uit het feit dat de oud-bondscoach hem al eens voordroeg als technisch directeur van de KNVB.

Sinds 2021 is Beuker de technische man van Queen's Park. Die club komt uit op het tweede niveau van Schotland. Bij Ajax moet Beuker het technische beleid, samen met een 'dealmaker', vorm gaan geven. De verwachting is dat Beuker na dit kalenderjaar Queen's Park verlaat en begin 2024 in Amsterdam kan beginnen.