Drenthe spreekt directe waardering uit voor Van der Vaart

Drenthe richt zich in emotioneel bericht tot Van der Vaart: 'Ik hou van jou'

23 november 2023 om 07:52
Laatste update: 23 november 2023 om 14:29

Royston Drenthe heeft in het Ziggo Sport-programma Kick 't Met zijn grote waardering uitgesproken voor Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, met wie hij samenspeelde bij Real Madrid. Laatstgenoemde zat ook aan tafel en kon rekenen op erg fraaie woorden van Drenthe, die vorige week bekendmaakte officieel te stoppen met voetballen. 

"Rafael is voor mij een persoon: uit het oog, maar nooit uit het hart", aldus Drenthe, die zich direct tot zijn oud-ploeggenoot én vriend richt. "Ik heb onbewust zóveel van hem geleerd. Van Wes geleerd. Van Ruud (Van Nistelrooij, red.), van Klaas (-Jan Huntelaar, red.). Ik denk dat we soms te weinig de keuze maken om soms even een appje te sturen: ik hou van jou. Ze waren er allemaal. We hadden samen zo'n united feeling."

Van der Vaart is duidelijk geraakt door de 'mooie woorden'. "Ik heb wel gemerkt dat ik tijdens mijn carrière Royston heel vaak moest verdedigen, maar er is niemand die zo familiebewust, vriendbewust en respectvol is. We hadden zo'n verschrikkelijk mooie tijd. Ik zag hem bij Rondo zitten, en ik vond dat je dat zo goed deed. En toen in één keer dacht ik: wat ben je voor lul ook eigenlijk, we moeten toch veel vaker contact zoeken. Maar als je elkaar dan weer ziet, is het net alsof we weer terug zijn bij Real Madrid."

"Voor mij waren jullie gewoon broers. Misschien zei ik dat dan niet, maar zo voelde het wel voor mij", besluit Drenthe, die in totaal 65 wedstrijden voor Real Madrid speelde.