SC Heerenveen presenteert jaarcijfers

Jaarcijfers sc Heerenveen: Friezen maken miljoenenverlies bekend

22 november 2023 om 10:06

SC Heerenveen heeft woensdagochtend de cijfers van het seizoen 2022/23 gepresenteerd. De Friezen hebben een verlies van 3,7 miljoen euro geleden. Ondanks dat is algemeen directeur Ferry de Haan hoopvol gestemd. 

De netto-omzet van Heerenveen bedroeg in totaal 17,7 miljoen euro. De club haalde daarnaast 7,6 miljoen euro binnen uit uitgaande transfers. Het meeste geld kreeg de club van Coventry City, dat rechtsback Milan van Ewijk oppikte uit Friesland. Het opgehaalde geld is echter niet genoeg om de kosten van in totaal 30 miljoen euro te kunnen dragen. Het resultaat is een verlies van een slordige vier miljoen. 

Ondanks het verlies bedraagt het eigen vermogen van Heerenveen nog wel ruim 23 miljoen. Het leeuwendeel van die geldsom zit alleen wel in stenen, en kan dus niet zomaar worden opgenomen. De Haan reageert via de clubsite op de nieuwste financiële cijfers. "Uiteindelijk willen we naar een acceptabel niveau dat tussen de één en twee miljoen euro negatief is. Hoe het er onder de streep precies uit gaat zien, is lastig te zeggen. Met de transfer van Milan van Ewijk hebben we al een goede zaak kunnen doen voor dit seizoen. Hoe het onder aan de streep eruit zal zien, is ook mede afhankelijk van de winterse transferperiode."