Zelfkritische Taylor neemt Ajax-nederlagen mee naar huis

Taylor kan Ajax-frustratie moeilijk loslaten: 'Het is écht mijn club, snap je?'

21 november 2023 om 11:18

Kenneth Taylor is erg kritisch op zichzelf. De middenvelder van Ajax, die het lastig vindt om zijn teleurstellingen een plekje te geven, is ervan overtuigd dat hij veel beter kan. Dat vertelt hij aan Voetbal International

Taylor speelt tot dusver, net als vrijwel heel Ajax, een lastig seizoen. In gesprek met VI gaat de Oranje-international in op wat er specifiek beter moeten vanuit zijn kant. "Genoeg. Aanvallend kan ik belangrijker zijn met goals en assists bijvoorbeeld, daar gaat het minder goed dan vorig seizoen. Dat ligt ook een beetje aan de andere rol die ik nu heb, maar goed, ik vind dat dat wel beter kan. En ik moet beter worden in de verdedigende duels, zeker op de positie waar ik nu sta. Daar hamer ik op bij mezelf."

Taylor wisselt bij Ajax geregeld van positie, maar er is één positie waarop hij zich het meest senang voelt. "Waar ik de tweede helft tegen Almere City speelde, als één van de twee aanvallende middenvelders, daar voel ik me denk ik het fijnst", vervolgt Taylor, die aangeeft overal en altijd alles te geven. "Natuurlijk kom je op de ene positie meer in je kracht dan op de andere, maar dat mag nooit een excuus zijn. Het is ook niet zo dat ik alleen maar wil aanvallen, hoor. Ik speel ook vaak wat meer als nummer 6 of als box-to-box-middenvelder. Uiteindelijk zijn we één team en daar geef ik alles voor. Als ik me dan weg moet cijferen zodat het team beter draait, vind ik dat prima en zal ik dat altijd doen."

Komende zaterdag moet Taylor, naar alle waarschijnlijkheid, weer aan de bak. Dan speelt Ajax de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De middenvelder hoopt op een goed resultaat, want de grote hoeveelheid gelijke spelen en nederlagen zijn de afgelopen weken hard aangekomen. "Dat vind ik oprecht wel lastig, want het is gewoon écht mijn club, snap je? Ik speel hier vanaf mijn achtste en ben altijd een échte Ajacied geweest. Soms neem je dat dan wel mee naar huis, dan kan ik flink chagrijnig zijn. Dat is natuurlijk niet ideaal, maar ik kan het moeilijk tegenhouden."