Van der Vaart: 'Wil zichzelf zó graag bewijzen in Oranje, dat overdreven wordt'

Van der Vaart: 'Wil zichzelf zó graag bewijzen in Oranje, dat overdreven wordt'

18 november 2023 om 21:49

Rafael van der Vaart denkt dat Xavi Simons zichzelf te graag wil bewijzen in het Nederlands elftal. De twintigjarige smaakmaker van RB Leipzig probeert veel betrokken te raken in het spel tegen Ierland, maar komt ongelukkig voor de dag.

Bij rust staat Oranje met 1-0 voor tegen Ierland. In de studio van de NOS wordt Van der Vaart gevraagd naar zijn mening over Simons. "Hij wil zichzelf zó graag bewijzen in Oranje, dat het eigenlijk een beetje te overdreven wordt", zegt de oud-middenvelder. "Dat hadden we vroeger met Seedorf ook: bij zijn club waanzinnig, maar bij het Nederlands elftal viel hij altijd een beetje tegen. Maar begrijp me niet verkeerd: hij heeft ook heel veel goede wedstrijden gespeeld."

Van der Vaart ziet dat wat Seedorf overkwam, nu een beetje terug bij Simons. "Dat heb je nu ook een beetje met Simons: ik vind hem geweldig, maar ik heb dat nog niet gezien bij het Nederlands elftal. Ik denk dat hij zichzelf zo'n grote druk oplegt, dat het daardoor niet lukt."

Pierre van Hooijdonk wijst daarnaast de twee uitblinkers van de eerste helft aan Nederlandse zijde aan. "Stefan de Vrij is samen met Daley Blind de beste, in mijn ogen."