Koeman verandert plannen Hato na blessure Geertruida

Koeman verandert plannen met Hato na blessure van Geertruida

17 november 2023 om 14:15
Laatste update: 17 november 2023 om 15:12

Ronald Koeman zal geen vervanger oproepen voor Lutsharel Geertruida, die in navolging van Jeremie Frimpong met een blessure moest afhaken bij het Nederlands elftal. Alleen Jordan Teze is door de bondscoach bij de groep gehaald voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar.

"Bij beide spelers was er een moment dat ze iets voelden en niet verder konden. Bij Frimpong was het gelijk duidelijk dat het niet goed was richting zaterdag. In he t geval van Geertruida hebben we afgewacht en getest, maar er zijn te veel twijfels. Dat risico nemen we niet." 

Koeman benadrukt dat het twee afzonderlijke gevallen zijn en hij wuift dan ook weg dat het met de manier van trainen te maken heeft. "We hebben een kopspelletje gedaan, dat was ook niet geheel zonder risico... Maar het ligt niet aan de trainingen. Het zijn blessures die je tegenkomt."

Volgens Koeman zijn er verder geen vraagtekens in zijn selectie. Jordan Teze werd als enige opgeroepen als vervanger. "Teze kan zowel in een driemans als viermans verdediging spelen. De planning was dat Jorrel Hato misschien naar Jong Oranje zou gaan na de wedstrijd tegen Ierland, maar hij blijft bij ons. Dan vind ik de groep van 22 spelers voldoende."