Twigt wint met Jong Oranje, maar ziet FC Volendam verliezen

Winnen én verliezen op één avond: 'Opende mijn telefoon... baal er heel erg van'

17 november 2023 om 08:36

Calvin Twigt won donderdagavond met Jong Oranje van Jong Gibraltar (1-0), na afloop kwam hij tot een schokkende ontdekking. De twintigjarige middenvelder zag op zijn telefoon dat zijn club FC Volendam in de KNVB Beker had verloren van Excelsior Maassluis (1-0).

Twigt maakte tegen Jong Gibraltar de negentig minuten vol. Tegenover ESPN wordt hij geconfronteerd met het 'slechte nieuws'. "Ik heb het gezien. Ik opende mijn telefoon na de wedstrijd...", jammer Twigt. "Ik weet niet hoe die wedstrijd is gelopen. Ik moet het nog horen, maar dit is enorm balen."

De middenvelder erkent dat hij donderdag met zijn gedachten niet bij Volendam was. "Hoe lullig het ook klinkt, ik was gefocust op mezelf", doelt hij op het duel van Jong Oranje. "Toen het klaar was keek ik hoeveel het geworden was. Ik baal er heel erg van." Twigt baalt er met name van dat hij zijn werkgever niet heeft kunnen helpen, omdat hij interlandverplichtingen had. "Je stelt altijd één iemand teleur."

"Ik moet focussen op waar ik ben. Ik heb een mooie avond gehad voor mezelf, maar als je in de kleedkamer komt en je pakt je telefoon erbij...", besluit Twigt.