Mulder over de kritiek van Koeman op Brobbey

Kritiek Koeman op Brobbey lijkt andere reden te hebben: 'Zaadje is nu geplant'

16 november 2023 om 20:29
Laatste update: 16 november 2023 om 20:53

Youri Mulder denkt dat Ronald Koeman bewust de aanval opende op Brian Brobbey. De bondscoach liet aan tafel bij Rondo weten welke dingen de Ajax-spits nog beter kan doen en de analist denkt dat Koeman dit deed om Brobbey te prikkelen.

"Ik vind het goed dat Koeman dit deed. Het is ook wel eens lekker om dit als speler over je heen te krijgen", vertelt Mulder bij Ziggo Sport. "Dat prikkelt wel flink. Dan ga je denken: ik zal eens laten zien dat dat niet zo is. Ik weet niet of Koeman dit bewust heeft gedaan. Maar je zou haast denken dat dit geen slip of the tongue was. Hij moet dit bewust hebben gedaan om een signaal af te geven, dat het wel echt beter moet. Dit komt veel harder aan."

Volgens Mulder was de kritiek ook niet alleen aan Brobbey gericht, maar op alle Oranje-spelers van Ajax en zelfs de hele selectie van het Nederlands elftal. "Dit ging absoluut ook over de opleiding van Ajax. Hij heeft op trainingen gezien dat sommige jongens niet geconcentreerd zijn en hij gebruikte Brobbey als voorbeeld. Iedereen weet nu dat ze scherp moeten trainen, want anders zegt de bondscoach het publiekelijk over je. Het zaadje is nu wel geplant. We moeten ook niet te lief zijn voor elkaar."