'Geertruida valt geblesseerd uit bij Oranje: Koeman roept PSV'er op'

'Geertruida valt geblesseerd uit bij Oranje, Koeman roept PSV'er op'

16 november 2023 om 17:34
Laatste update: 16 november 2023 om 19:00

Lutsharel Geertruida is donderdag geblesseerd uitgevallen tijdens de training van het Nederlands elftal. Daarmee dreigt een grote tegenvaller voor zowel bondscoach Ronald Koeman als zijn club Feyenoord, meldt 1908.nl. Ondertussen mag Jordan Teze zich in Zeist melden, omdat ook Jeremie Frimpong is afgehaakt.

Geertruida dreigt de volgende Oranje-verdediger te worden die in de lappenmand belandt. Koeman kon al geen beroep doen op spelers als Matthijs de Ligt, Nathan Aké, Jurriën Timber, Micky van de Ven en Sven Botman. Donderdagavond werd ook duidelijk dat Jeremie Frimpong de selectie met een blessure heeft verlaten. Nederland speelt zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland, drie dagen later is Gibraltar de tegenstander. 

Volgens het Eindhovens Dagblad is Jordan Teze alsnog opgeroepen voor die duels. De PSV'er, die zich donderdagavond nog in Zeist meldt, is de vervanger van Frimpong. Ook Geertruida raakte dus geblesseerd, maar de ernst van de kwetsuur van de Feyenoorder is nog niet duidelijk. Hij blijft voorlopig bij de groep, terwijl de medische staf van zowel Oranje als Feyenoord hem de komende dagen zal onderzoeken.

Een absentie van Geertruida zou een flinke tegenvaller zijn voor de Rotterdammers. Na de interlandperiode wacht de ploeg van Arne Slot onder meer krakers tegen Atlético Madrid en PSV. De defensie van Feyenoord kreeg onlangs nog een impuls met de terugkeer van aanvoerder Gernot Trauner.