Florentino Pérez en Laporta dienen ontslag in bij Spaanse voetbalbond

'Laporta en Pérez willen geen bemoeienis en dienen ontslag in bij Spaanse bond'

16 november 2023 om 09:55
Laatste update: 16 november 2023 om 10:06

Florentino Pérez en Joan Laporta, voorzitters van rescpectievelijk Real Madrid en FC Barcelona, hebben hun ontslag ingediend bij de Spaanse voetbalbond. Dat meldt AS Diario. De voetbalpreses zouden zich niet onafhankelijk willen opstellen en zich niet willen bemoeien met het verkiezingsprocens binnen de bond. Dat vindt de komende maanden plaats. 

In de eerste vier maanden van het nieuwe jaar moeten er verkiezingen plaatsvinden, om zo te bepalen wie de nieuwe president van de bond wordt. Door hun ontslagbrief in te dienen, distantiëren Pérez en Laporta zich van elk mogelijke inmenging tijdens de verkiezingscampagne. Op die manier tracht het tweetal neutraal te blijven. 

De ontslagbrieven werden eind oktober verstuurd naar de voorzitter van de Spaanse bond: Pedro Rocha. De twee topleiders zouden onmiddelijk afstand doen van hun positie binnen de RFEF (Real Federación Española de Fútbol). Opvallend is dat tijdens de rel rondom de reeds vertrokken bondvoorzitter Luis Rubiales, de twee niet leken te denken aan een ontslag. Volgens het medium El Confidencial waren ze juist voornemens om de omstreden Rubiales te verdedigen.