Reijnders over Oranje, AC Milan en Frenkie de Jong

Reijnders merkt veranderde status: 'Kom nu wel binnen als speler van AC Milan'

16 november 2023 om 06:50

Tijjani Reijnders heeft niet het gevoel dat hij moet wennen aan het samenspelen met Frenkie de Jong. Eerstgenoemde maakte indruk tijdens zijn eerste vier interlands voor het Nederlands elftal en wordt door velen gezien als de ideale partner naast De Jong op het Oranje-middenveld. Reijnders ziet in zichzelf een moderne middenvelder en voelt dat zijn status anders is nu hij speler is van AC Milan

Reijnders maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Milan, waar hij zich al snel ontpopte tot een belangrijke speler. "De trainer wilde mij perse hebben", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Hij zocht een box to box middenvelder." Dergelijke spelers werden door bondscoach Ronald Koeman al als 'een moderne middenvelder' bestempeld. Dat stempel zou ook gedrukt kunnen worden op Feyenoorder Quinten Timber. "Die ja. En Ryan Gravenberch zou het ook kunnen", vervolgt Reijnders. "Verder zie ik niet echt zo'n type."

Tijdens het uitduel met Ierland van 10 september (1-2) speelde Reijnders één helft samen met De Jong. "Toen dacht ik niet: ik moet wennen aan Frenkie. Andersom ook niet. Dat ging vrij eenvoudig. Ja, hij staat hoger in de hiërarchie. Dat is ook niet gek als je ziet wat hij de laatste jaren allemaal heeft laten zien. Ook bij Barcelona. Het is aan mij om ook op dat niveau te komen."

En daar werkt de 25-jarige Zwollenaar hard aan. Reijnders speelde al twaalf Serie A-wedstrijden en maakte afgelopen weekend zijn eerste treffer. Het gevoel dat hij vandaag de dag een heel andere speler is, heeft hij echter niet. "Het kan ook niet zo zijn dat je in twee of drie maanden tijd bij Milan opeens zo verandert. Dat zou ik zelf heel knap vinden. Maar ik kom nu hier in Zeist wel binnen als speler van AC Milan, dat is anders dan dat je als speler van AZ komt. Maar ik zeg ook meteen: ik heb nooit het idee gehad dat jongens destijds anders naar mij keken. Ze vragen wel wat ik allemaal meemaak in Milaan, zoals ik aan Van Dijk en Gakpo vraag hoe het in Liverpool is."